Почивки Кушадасъ

Почивки Кушадасъ

Кушадасъ
 
Кушадасъ е един от най-прочутите турски курорти - атрактивна дестинация за летните месеци.
Наричат Кушадасъ „Птичия остров“ - името му в превод от турски (Kuş – птица и Ada – остров) означава именно това. Но не защото е обитаван от многобройни пернати представители. Просто в близост до курорта, на няколко стотин метра навътре в морето, се намира каменен остров, наподобяващ глава на птица. Емблематичното парче земя, което се свързва със сушата посредством мост, всъщност е било база на морски патрул и военна база на турците и венецианците. Днес крепостта Качюкуда Калеси (Kucukada Kalesi), издигаща се в сърцевината на това парче земя, е една от основните туристически атракции на Кушадасъ.  
В Кушадасъ можете да намерите всичко характерно за един райски курорт – 
мек средиземноморски климат, лазурносини води, безкрайни плажни ивици, осеяни с тропическа растителност, луксозни хотели и препълнени заведения. В околностите му пък се намират легендарните антични градове Ефес, Милет, Колофон и Приен, където ще се наситите на изобилие от артефакти и ще обогатите познанията си за историческото минало на областта. А малко по-натам е гробът на Дева Мария, където всеки посетител получава титлата полухаджия. 
Напоследък Кушадасъ се превърна в притегателен център и за българските туристи. Казват, че човек, 
който не е видял мястото с очите си, не може и да си представи атмосферата и излъчването, които курортът има. Но никой, който го е посетил, не съжалявал, защото е изживял няколко незабравими дни, изпълнени само с положителни емоции.

 


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах