Почивки Египет

Почивки Египет

Арабска република Египет (на арабски: جمهوريّة مصر) или само Египет е държава в североизточната част на Африка с население, съсредоточено предимно край коритото на река Нил. На юг достига пясъчните пустини на Судан, на север граничи със Средиземно море, а на изток с Червено море, известно с кораловите си рифове.

Египет е най-гъстонаселената страна в Африка и Близкия изток, и 15-тата най-гъстонаселена в света.

Египет има най-дълга история от която и да е било модерна държава, Египет е страна на древна цивилизация датираща от над 5000 години. Историята на Египет впечатлява със своите богове, владетели, храмове и гробници. Най-известни са трите пирамиди в Гиза, Сфинкса, гробниците в Долината на царете, храмовете в Карнак и Луксор, статуите в Абу Симбел.

Египтяните са били едни от първите основани цивилизации, които проектирали и систематизирали елементи в изкуството и архитектурата. Стенните рисунки, направени в услуга на фараоните, следвали строго последователен код от визуални правила и значения. Египетската цивилизация е известна с колосалните си пирамиди и величествените гробници. Добре познати примери са Пирамидата на Джосер, проектирана от древния архитект и инженер Имхотеп, Сфинксът и Храма на Абу Симбел.Модерното и съвременно египетско изкуство може да бъде толкова разнообразно, колкото е световната сцена на изкуството, от специфичната местна архитектура на Хасан Фатхи, до известните скулптури на Махмуд Мокхтар.

Операта в Кайро служи за основно място за представяне на истинско изкуство в египетската столица. Египетската медийна индустрия и изкуство са процъфтявали от края на 19-ти век, като в днешно време се продуцират повече от 30 египетски канала. От много време Кайро е смятан за „Холивуд в Близкия изток“, а ежегодният фестивал Международен Филмов Фестивал в Кайро е попаднал в класацията на 11-те фестивала с най-добри оценки от Международната Федерация на филмовите продуценти. За да продължава да се поддържа медийната индустрия, е построен голям медиен град. Някои египетски актьори, като Омар Шериф, са пожънали слава по целия свят.„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах