Уикенд в Чанаккале - 03.03.23 г. - 05.03.23 г.

Вид транспорт: Автобус
3 дни / 2 нощувки
Пловдив - Чанаккале - Одрин - Пловдив
Цена от: 430.00 лв.
Дата Цена Резервирай
03.03.2023 от 430 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
Програма

1 - ви ден: Отпътуване от Пловдив в 5.00 ч. по маршрут Свиленград – Капитан Андреево – Чанаккале.
Пристигане около обяд. Настаняване в хотела. Свободно време с възможност за почивка в СПА центъра на хотела или за разходка до намиращия се в непосредствена близост търговски център 17 BURDA AVM.  Вечеря. Нощувка.
2 – ри ден: Закуска. Разходка в Древността – Троя и Асос :
Троя
Троя е град разположен на източния бряг на Егейско море, в северозападната част на Мала Азия. Най-популярен в света е с това, че е бил център на легендарната Троянска война, описана в гръцкия епичен цикъл „Илиада“ от Омир. Градът е добавен към Списъка на световното културно наследство на Юнеско през 1998 година.
Троя е забележителност, която се намира по бреговете на провинцията Чанаккале. Археологическите проучвания доказават, че градът е имал активно и будно население през множество древни епохи – още от Античността до ден днешен. Първите сведения за съществуването му датират от 3 век пр. Хр. Троя привлича посетителите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Едва ли има човек, който да не е чувал най-великата любовна история, история за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена.
 
За спомен можете да си вземете сувенири от безбройните сергии, примамващи с интересни и оригинални подаръци.
 
В посока Асос преминаваме през Езине – район в Турция известен с производството на сирена и млечни продукти. Спирка за дегустация и пазар в местен фабричен магазин.
 
Асос

 
Вероятно не е случаен факта, че точно в древния град Асос, разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море, Аристотел полага основите на първата школа по философия. Днес Асос се нарича Бехрамкале. Известният просветен център на античността се намира на територията на модерна  Турция в провинция Айвалък, на 87 км  южно от Чанаккале и Дарданелите. Очарованието на гледката обаче продължава да е неземна и опияняваща. Безкрайно море, сред което ясно се откроява формата на остров Лесбос, бистра като сълза вода и ... най-прекрасните залези. Историците предполагат, че мястото е било населено от хората още 7 век преди Христа.  И днес градчето ревностно пази автентичния си вид. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а стръмните тесни сукаци са покрити с павета, които създават усещанетo, че са положени още от времето на прочутия античен мъдрец Аристотел. На върха се намира удивителния храм на Атина. Акрополът е посторен през VI в. Пр. Хр.  Заобиколен е от 3 метрови крепостни стени и антична порта, която и днес е в прекрасно състояние. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос, големите монументални камъни от основите на агората, римския некропол и редица още по-малки древни постройки. Отивайки до Асос не можете да не слезете и до старото пристанище, което е разположено в прекрасния залив Ердемит точно в подножието на хълма с атинския храм. Стръмният скалист бряг изненадващо прехожда в широк кей с просторна равна ивица. Тя е  застроена с долепени една до друга кокетни масивни сгради, заобиколени от множество цветя, буйна средиземноморска растителност и малки романтични ресторантчета.
Прибиране в хотела следобед. Свободно време с възможност за разходка в Чанаккале - пристанищен град в Западна Турция и административен център на прострелия се на два континента вилает Чанаккале. Разположен е на азиатския бряг на пролива Дарданели (в миналото Хелеспонт), свързващ Мраморно и Бяло море, в най-тясната му част. Населението на града е около 190 хил. души.
Градът дълго време е носил името Дарданелия, от където произлиза и името на протока. Сегашното название на града подсказва, че в миналото е бил център на грънчарството. В превод Чанаккале означава „Грънчарска крепост“.
През 1451 завоевателя на Истанбул, султан Мехмет е построил две крепости: една в европейската част на пролива под Килитбахир и в азиатската част под Чименлик. Днес в тези крепости се помещава военният музей посветен на битката при Чанаккале през 1915 г., една от най-известните битки от Първата световна война. Тогава под пълководството на Мустафа Кемал Ататюрк турската армия успява да защити територията си от чуждите войски и града печели името ”Чанаккале – непревземаемия”.
 
Вечеря. Нощувка.
 
3 – ти ден: Закуска. Отпътуване за България. Свободно време за обяд и разходка в центъра на Одрин. Прибиране в Пловдив вечерта.

ЦЕНА:
Тroya Tusan 4* - 360 лв на човек в двойна стая
Kolin Hotel 5* - 430 лв на човек в двойна стая

DoubleTree by Hilton Canakkale 5* - 485 лв на човек в двойна стая
 
* Транспорт с лицензиран автобус
* 2 нощувки със закуски и вечери съответния хотел

* Медицинска застраховка за лица до 65 г. 
* Екскурзия до Троя и Асос /входни такси и екскурзовод на български/ 
* Посещение на гр. Одрин
* Представител на ТА" Кария Тур"

 
* Разходи от личен характер
* Мед. застраховка за лица над 65 г. 
* Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма

* Доплащане на горивна такса, която може да бъде начислена в следствие повишение цените на горивата в срок до 20 дни преди датата на заминаването.
Гражданите на Република България, притежаващи международни паспорти с валидност минимум 60 дни след датата на отпътуване от Турция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове.

Настаняването в автобусите винаги е спрямо реда на записване! За предни места доплащането е както следва:

 - от 1 до 4 място вкл. - 30 лв на човек в двете посоки;

 - от 5 до 12 място – 20 лв на човек в двете посоки.

След платените седалки, ако има такива, отново се спазва настаняване спрямо датата на резервация.


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах