Кападокия - Земя на чудесата

Вид транспорт: Автобус
6 дни / 4 нощувки
ПЛОВДИВ - СВИЛЕНГРАД - КАП.АНДРЕЕВО - АНКАРА - НЕВШЕХИР - ИСТАНБУЛ - ПЛОВДИВ
Цена от: 479.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Полезно
Кападокия - Земя на чудесата
1 – ви ден: Отпътуване от Пловдив около 18 ч. по маршрут  Хасково – Свиленград - Кап.Андреево – Истанбул – Анкара. Нощен преход.
2 – ри ден: Пристигане в Анкара сутринта. Панорамна обиколка на един от най – старите градове в Мала Азия, столица на Република Турция от 1923 г. и втори по големина град. Разглеждане на Цитаделата; Старата сграда на Парламента; Музея на Анадолските цивилизации; Анкарската крепост; Мавзолея на Ататюрк – Бащата на турците, основател на турската република. Следобед настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 – ти ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. Попътно панорамна пауза на второто по големина езеро в Турция – Туз гьолу. Пристигане в Кападокия. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен “Трите грации” – символите на Кападокия. Настаняване. Вечеря. По желание посещение на автентичен ритуал с дервиши. Въртящите се мъдреци, последователи на Мевляна ще ви накарат напълно да се потопите в мистиката на Кападокия. Вечеря. Нощувка.
4 – ти ден: Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – Най-известните обекти в Кападокия са разположени в рамките на триъгълника, очертан от пътищата, свързващи Невшехир, Аванос и Юргюп. В рамките на тази област се намират по-голяма част от красивите долини с приказните комини, скалните църкви на музея Гьореме, известни с красивите си стенописи, както и манастирът Зелве-  завладяващ лабиринт от пещерни жилища и църкви. Областта Кападокия е включен в списъка на ЮНЕСКО заради важните археологически и исторически паметници.  Посещение на гигантските конуси и комини в месността Юргюп. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчнои зработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството. Посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стоукник. Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса откъдето се открива невероятна гледка към Къзълърмак - Червената река. Градът е известен с грънчарството, с пръст от наносите на реката, част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9-ти до 11-ти век с оригинални стенописи. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря. Нощувка.
5 – ти ден: Закуска. Отпътуване за Истанбул. Попът посещение на подземния град Каймаклъ – древният град Деринкую - с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения. С векове скрит от очите на обществеността и открит едва през 1963 г, Деринкую е абсолютно магическо инженерно дело, град, построен на около 85 метра под повърхността на земята и място, в което биха могли да живеят повече от 20 000 жители! По думите на Министерството на културата на Турция, този подземен град е построен от фригийците, индоевропейски народ от древни времена, живял там в периода между осмия и седмия век преди новата ера, и се смята, че той е бил разширен допълнително в ерата на византийското царство. Пристигане в Истанбул около 20.00 ч. Настаняване. Нощувка.
6 – ти ден: Закуска. Посещение на MALL of Istanbul – свободно време за шопинг и развлечения в едни от най -новите и атрактивни търговски центрове в Истанбул. Следобед отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.
Цени:
Възрастен в двойна стая Единична стая Трима възрастни Двама възрастни с дете до 5.99
479 лв 619 лв 1437 лв 1208 лв
Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 1 нощувка с вечеря и закуска в хотел 3* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Аванос, Невшехир
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул
 • Представител на ТА Кария Тур
 • Местен екскурзовод през целия престой
 • Посещение на MALL of Istanbul


Цената не включва:
 • Медицинска застраховка – 10 лв за лица до 65 г./ 20 лв за лица над 65 г. – 10 000 евро с Асистънс
 • Входните такси на музеите както следва:
  Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 20 TL.
     Мавзолея на Ататюрк – 15 TL
  Крепостта Ючхисар – 7 TL
  Скалните църкви в Гьореме – 30 TL
  Долината Зелве – 10 TL
  Подземният град Каймаклъ – 30 TL
  Гробницата на Мевляна в Коня – 5 TL
  Фолклорно програма в подземен ресторант с танцуващи дервиши  – 30 евро.
  Полет с балон над Кападокия – 180 евро

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

Настаняването в автобуса е по ред на записване!
За настаняване на предни места – доплащане /от 1 до 4 място 30 лв; от 5 до 12 място 20 лв/


  "Кария Тур" ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" по чл.97 от ЗТ, с                полица  19 268 1315 0000833089 на ЗАД "Армеец", гр. София, ул.“Стефан Караджа“  2 , от 14.06.2019 г.
 • Възможност за доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване"  -  цената се изчислява спрямо пакетната цена на екскурзията и срока на анулации. Застраховката се сключва в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", град София, ул. "Стефан Караджа" 2 ; ЕИК 121076907 , тел. +359 (0) 2 8119100+359 (0) 2 8119100;
 
 
Необходими документи за пътуване: международен паспорт, валиден най-малко 3 месеца след датата на пътуването. За лица под 18 години се изисква пълномощно, както и копие от акта за раждане.

Начин на плащане: 30% депозит при сключване на договора и доплащане най – късно 14 дни преди датата на пътуването. 
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;
Срок за уведомление за неосъществяване на програмата – 7 дни преди датата на пътуването

Туроператорът си запазва правото за разместване на програмата, съобразно времето на предвижване и работното време на посещаваните обекти.
 

 


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах