Пролетен Истанбул - Лалета и сбъднати мечти! - 2 нощувки

Вид транспорт: Автобус
3 дни / 2 нощувки
Пловдив - Истанбул - Пловдив
Цена от: 305.00 лв.
Дата Цена Резервирай
01.04.2022 от 305 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
1 - ви ден: Отпътуване от Пловдив в 4.00 ч. от бензиностанция ОМВ Санкт Петербург по маршрут Пловдив – Капитан Андреево – Истанбул. Пристигане в Истанбул преди обед.
Посещение на църквата на Първото число - „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 2 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! 
Посещение на парка Емиргян - Едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта – сезонът на лалетата. Фестът започва още в края на март  и малко обръща традиционната европейска представа за нидерландското цвете. Оказва се, че гордостта на Холандия е всъщност емигрант от Балканите. Луковиците на лалето са пренесени до Ниската земя от Османската империя по времето на Сюлейман Великолепни (онзи от “Великолепният век”) през XVI век. Търговците от известния Египетски пазар, които продават и луковици от десетки сортове, твърдят, че някога много отдавна лалето било на кантар със златото.

Настаняване в хотел в модерния център на Истанбул – Бейоглу, площад Таксим и булевард Истиклял: Истклял - известен булевард в Истанбул. Намира се близо до площад „Таксим“ и е дълъг 2 км. По булевард „Истиклял“ все още се движат трамваите, които са превозвали хората и преди 90 години. На булеварда има много магазини, книжарници, закрит пазар и скрити ресторанти, които се намират на покривите на иначе старите сгради.
Свободно време. Нощувка.
2 – ри ден: Закуска. Посещение на Девичата кула - според една от легендите Момината кула е наречена така на дъщерята на султан, който безумно я обичал и правел всичко възможно, за да се чувства тя щастлива и безгрижна. Веднъж обаче ясновидец предрича, че въпреки всичко девойката ще умре, точно като навърши 18 години. Султанът незабавно се разпорежда на острова да бъде построена непристъпна кула, задължително преди дъщеря му да навърши 18 години. И веднага след завършването на строителството премества девойката, за да я предпази от възможните причинители на смърт. В деня, когато принцесата навършва 18 години, султанът ѝ изпраща кошница с плодове. Когато обаче девойката поема в ръце кошницата, от там изпълзява отровна змия и смъртта от ухапването става неизбежна, както предрича ясновидецът. Кулата е един от символите на Истанбул, а да изпиеш сутрешното си кафе в малкото кафене разположено в самата кула, насред водите на Босфора е едно наистина добро начало на деня.
Ще продължим с корабче от пристанището в Кадъкой в посока Принцови острови - място, което винаги е добра идея за разходка. Посещение и свободно време на Буюк Ада – най-големия от деветте острова - място където можете да се разходите измежду романтичните къщички, да хапнете прясна рибка на брега на морето или да обиколите острова с файтон - на острова е забранено предвижване с автомобили, а колелетата и файтоните правят острова още по-романтичен.
Навръщане към европейската част, ще спрем за фотопауза на хълма Чамлъджа - разположен в азиатската част на Истанбул, в непосредствена близост до първия въжен мост над Босфора, хълма предлага изключтелна гледка към Европейката част на Мегаполиса.
Прибиране в района на Таксим.
Свободно време. Нощувка.

3 - ти ден: Закуска.
Посещение на българската  църква "Свети Стефан". Шопинг в MALL OF ISTANBUL – 350 магазина на турски и световни марки очакват всички шопинг маниаци!
Отпътуване за България около обяд. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/тройна стая - 305.00 лв
Дете до 5.99 г. настанено при двама възрастни - 130 лв
Дете от 5.99 до 11.99 г. настанено при двама възрастни - 155 лв

 
 
* Транспорт с лицензиран автобус
* Медицинска застраховка за лица до 65 г.
* 2 нощувки със закуски в хотел 4* в района на площад Таксим
* Представител на Кария Тур по време на пътуването и престоя
* Лицензиран местен екскурзовод на български език по време на екскурзиите
* Посещение на Църквата на 1 - во число
* Посещение на парка Емиргян
* Посещение на Девичата кула
* Посещение на Принцовите острови
* Панорамна обиколка с автобус и посещение на хълма Чамлъджа
* Посещение на църквата "Свети Стефан"
* Посещение на MALL OF ISTANBUL
* Допълнителни екскурзии извън програмата;
* Разходи от личен характер;
* Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 8 лв; над 70 г. - 16 лв; над 80 г. - 40 лв
* Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма

ТА „ “КАРИЯ ТУР” ЕООД  има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по чл.97 от ЗТ, с полица №: 13062110000216 на ЗАД„ЛЕВ ИНС” , гр.София, ул.“Черни връх“ 51 Д валидна до 13.04.2022 г.
Плащания:
ДЕПОЗИТ 20%!

ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕН ПРИ ЗАТВОРЕНА ГРАНИЦА, ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПОЛОЖИТЕЛЕН PCR ТЕСТ ИЛИ НАЛОЖЕНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА ПРИ ВРЪЩАНЕ В БЪЛГАРИЯ! ДОПЛАЩАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА НЕ ПО-КЪСНО ОТ 21 ДНИ ОТ ДАТАТА НА НАСТАНЯВАНЕ!

Гражданите на Република България, притежаващи международни паспорти с валидност минимум 60 дни след датата на отпътуване от Турция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове.

Настаняването в автобусите винаги е спрямо реда на записване! За предни места доплащането е както следва:

 - от 1 до 4 място вкл. - 30 лв на човек в двете посоки;

 - от 5 до 12 място – 20 лв на човек в двете посоки.

След платените седалки, ако има такива, отново се спазва настаняване спрямо датата на резервация.

Информация за пътуването ( час, номер на автобус и водач) се получава в ден сряда преди самото пътуване.

Туроператотър си запазва правото да внася изменения в програмата спрямо трафик или метеорологични условия, които биха възпрепятсвали провеждането на допълнителните екскурзии.
 


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах