Пъстра есен в Турция - Ескишехир, Бурса, Истанбул

Вид транспорт: Автобус
5 дни / 3 нощувки
Пловдив - Капитан Андреево - Ескишехир - Бурса - Истанбул - Пловдив
Цена от: 455.00 лв.
Дата Цена Резервирай
18.10.2023 от 455 лв. Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Полезно
ДЕН 1: Отпътуване от Пловдив в 21:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Нощен преход.
ДЕН 2: Пристигане в Ескишехир сутринта. Градът е известен като „Турската Венеция“ и родното място на Настрадин Ходжа, хитрецът емблема на турския фолклор. Панорамна обиколка на града: Посещение на етнографския комплекс Одунпазаръ, известен със своите дървени къщички в османски стил, създаващи настроение, обагрени в различни цветове. Уникалната историческа атмосфера на Odunpazarı е създала мост между миналото и настоящето. Уличките са пълни с малки кафенета и ресторантчета, където може да се опита турско кафе и един от специалитетите за Ескишехир – „чибьорек“. Свободно време.Посещение на парк „Сазова“ - Той се разпростира на внушителна площ от 400 000 кв.м – Замъкът на приказките по подобие на Дисниленд, корабът на Галеон, центърът за научни експерименти, космическият център, зоологическата градина и аквариумът са места, които заслужава да се посетят. В близост до него се намира и Музеят на турската култура, в който можете да се снимате с восъчните фигури на прочути мъдреци от времето на Османската империя или да разгледате невероятна колекция от чудновати струнни инструменти. Свободно време.
Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 3: Закуска. Отпътуване за Бурса. Пристигане преди обяд. Градът е разположен на 20км от Мраморно море, в подножието на планината Улудаа, известен в античността като Пруса, основан през 188г. пр. Хр. от витинския цар Прусий. От 74г. е част от Римската империя. През 1326г. е превзета от османците и до 1368г. е първа столица на новата империя. Посещение на Улу Джамия: Най-голямата джамия на Бурса е построена от Султан Баязид 1-ви с цели 20 купола. В ислямския свят тя заема 5 място по значение сред джамиите, в които мюсюлманите ходят на поклонение, като преди нея са джамиите в Мека, Медина, Йерусалим и Дамаск. Посещение на Коза Хан: Търговията с коприна в Бурса датира още от 1490 г., а сградата разполага с 95 помещения, превърнати днес в магазинчета за копринени изделия. Свободно време и възможност за посещение на Закрития пазар и Дългия пазар.
Настаняване в хотела. Нощувка.
ДЕН 4: Закуска. Посещение на Крепостта и парка Топхане.  Укреплението на Бурса е разположено върху естествена височина, която затруднява подстъпите към нея.  Крепостната стена е дълга над 3 км и е имала 67 кули, от които до днес са запазени само 14, а укреплението има 5 порти, като най-известна е главната порта „Салтанат-капия”, наричана още „Хисар-капия”. Тя води към историческия парк Топхане, от където се открива панорамна гледка към града. По време на византийската империя на това място функционира манастира „Св. Илия“. От него са се запазили само подовите мозайки. Днес в парка се намират гробниците на създателите на Османската държава. Султан Осман І е основателят на Османската империя, по чието име тя е била назовавана. Свободно време.
Отпътуване за Истанбул. По пътя посещение на VIAPORT MARINA TUZLA OUTLET – раят на развлеченията, в който има за всеки по нещо: Любителите на екстремните преживявания – могат да се забавляват в  увеселителния парк или да посетят парка с лъвовете. Тези от Вас, които обичат морето и неговите обитатели да се разходят в аквариума, а шопинг маниаците да пазаруват в 152 аутлет магазина на специални цени!
Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 5: Закуска. Разходка с корабче по Босфора - лъкатушейки между Европа и Азия на фона на великолепието на Истанбул ще изпиете сутришното си кафе под слънчевите есенни лъчи. Посещение на желязната  църква „Св. Стефан“ – разположен в сърцето на града, българският храм стои като истинско бижу на брега на Златния рог. Създадена в края на XIX век, след мащабна реставрация, през 2018 г. желязната църква „Свети Стефан“ отново отвори врати и изглежда впечатляващо.
Отпътуване към България. Пристигане в Пловдив привечер.


 
* Транспорт с лицензиран автобус
* Медицинска застраховка за лица до 65 г.
* 3 нощувки със закуски 
* Представител на Кария Тур по време на пътуването и престоя
* Лицензиран местен екскурзовод на български език по време цялото пътуване
* Посещение на етнографския комплекс Одунпазаръ
* Посещение на парка Сазова
* Посещение на Улу Джамия
* Посещение на Коза Хан
* Посещение на крепостта и парка Топхаане
* Посещение на църквата "Свети Стефан"
* Разходка с корабче по Босфора
* БОНУС - посещение на VIAPORT MARINA TUZLA OUTLET
* Входни такси на обектите;
* Разходи от личен характер;
* Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 20 лв
* Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма

ТА „ “КАРИЯ ТУР” ЕООД  има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по чл.97 от ЗТ, полица №: 13052310000132 на ЗАД„ЛЕВ ИНС” , гр.София, бул.“Симеоновско шосе“ 67 А валидна до 09.04.2024 г.
Необходими документи: Международен паспорт или лична карта валидни поне 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
За деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта;
Визови и санитарни изисквания: няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:
  • Внасяне на 150 лв на човек при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
  • Доплащането се извършва до 21 дни преди отпътуването.
  • Настаняването в автобуса е по ред на записване.
  • Доплащане за предни места от 1-ви до 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек.
Условия за анулации:
•    При отказ от пътуване внесения депозит не се възстановява


 


„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах